Lang geleden begon ik, aangestoken door een collega, met de opleiding Makelaar/taxateur. Het was pittig om weer 2 avonden in de schoolbanken te zitten maar wat was het leuk. De stof slurpte ik op en ook met mijn klasgenoten was het reuze leuk. Na 2 jaar had ik alle certificaten en het diploma makelaar/taxateur.

In die tijd werkte ik niet eens in de makelaardij maar bij een woningcorporatie. Tijd om de boel eens in de praktijk te gaan brengen en al snel vond ik een baan op het eiland Voorne-Putten. Een goede makelaar word je in de praktijk. Veel ervaring op doen om zo situaties goed in te schatten. Geen zaak en dag is namelijk hetzelfde.

Kort nadat ik als makelaar aan de slag was gegaan, werd mijn eerste dochter geboren en al snel volgde er een tweede dochter. Inmiddels werkte ik al een paar jaar als kandidaat makelaar maar tijd om het praktijk diploma te halen had ik niet. Met 2 jonge kinderen en een drukke baan moet je genoeg ballen in de lucht houden.

En zo stelde ik het maar uit. Tot ik 3 jaar geleden weer door een collega getriggerd werd om het wel te gaan halen. Door corona zijn de examens uitgesteld maar uiteindelijk haalde ik in 2020 glansrijk de praktijktoets wonen. Iets waar ik altijd flink tegenop zag. Nu alleen nog maar een portofolio en een assessment en dan zou ik klaar zijn. Klinkt simpel maar wat een werk. Veel opdrachten waar je goed over na moest denken en wat allemaal via een vast schema ingeleverd moest worden. Gelukkig werd dit goedgekeurd en kwam ik ook, al is het bibberend van de spanning, door het assessment heen. Yes, eindelijk na 20 jaar heb ik het afgemaakt.

Weet ik nu meer? Nee hoor, maar het is wel fijn om een bevestiging te hebben van mijn kennis.

Helaas zijn inmiddels de specialisaties makelaar en taxateur uit elkaar gehaald. In het verleden zou ik nu ook kunnen gaan taxeren maar hier heb ik nu weer een apart diploma voor nodig. Ik heb de smaak te pakken vanaf september ga ik hier mee aan de slag. Je bent tenslotte nooit te oud om te leren.