Werkwijze

Wat doet een aankoopmakelaar voor jou?

Als je mij als aankoopmakelaar inschakelt, is dit full service. Ik werk niet met deelpakketten. Niet omdat ik dat niet wil maar simpelweg omdat ik dat niet kan. Waar leg ik de grens? Er komen zoveel belangrijke zaken kijken bij het aankopen van een huis dat ik zeker wil weten dat alles goed is bekeken.

Stap 1 – de kennismaking

Meestal begint de samenwerking met een kennismakingsgesprek. Ik wil van alles weten over de woonwensen maar ik vind het net zo belangrijk te horen wat er van mij wordt verwacht. Sluit dit ook op elkaar aan? 

Soms is er geen tijd voor een kennismakingsgesprek omdat er al een woning is waardoor er snel geschakeld moet worden. De eerste bezichtiging is in dat geval de kennismaking. Je ziet mij dan direct aan het werk. 

Annemieke is erg deskundig en met een persoonlijke touch! Ze heeft in de aankoop van mijn appartement veel stress bij mij weggenomen! Aanrader!.”

Stap 2 – de bezichtiging

Ik kom regelmatig in huizen die prachtig gepresenteerd zijn op internet maar die in het echt behoorlijk tegenvallen. Het bezichtigen van woning is daarom een must.

Als er na de bezichtiging een positief gevoel is, maak ik een verslag van de bezichtiging met hierin de sterke en zwakke punten van de woning, de staat van onderhoud (hierbij kijk ik ook of er informatie over de fundering te vinden is), de waarde van de woning en de strategie om de woning aan te kunnen kopen.  

Stap 3 – Waardebepalen en onderhandelen

Hoe weet je in deze veelal hectische markt wat je moet bieden? Allereerst is het belangrijk om te weten wat de waarde is van de woning. Met dit gegeven gaan we een strategie maken. Als er een mogelijkheid is tot een onderhandeling, gaan we dat zeker doen. Het gebeurt ook regelmatig dat een woning via inschrijving wordt verkocht. We bespreken in dit geval de mogelijkheden. Dit is niet alleen de hoogte van het bod maar ook de voorwaarden die erbij worden gesteld.

Stap 4 – aangekocht en dan?

Als het gelukt is het huis aan te kopen en er is een bouwkundige keuring als voorwaarde meegenomen, ga ik deze regelen. Ik werk met een goed netwerk en weet zo zeker dat de keuring ook goed gebeurt. Tevens zal ik de koopovereenkomst controleren. Alle relevante documenten neem ik door zoals het eigendomsbewijs, splitsingsakte en gegevens van de Vereniging van Eigenaars. Verder kijk ik naar de omgeving en of er iets bekend is inzake milieuvervuiling. Indien gewenst kan ik adviseren bij een keuze van een hypotheekadviseur en de notaris. Allemaal zaken die op je afkomen na het kopen van een woning. We behandelen alles stap voor stap.

Stap 5- overdracht bij de notaris 

Voor de overdracht van de notaris maak ik een afspraak voor een laatste inspectie; wordt het huis ook zo opgeleverd als afgesproken? Daarna gaan we naar de overdracht voor de definitieve handtekening en het overdragen van de sleutels.   

Wil je meer informatie?